Stevns styrker ledelsen af ældreområde uden retning

KLK har ovenpå betydelig budgetoverskridelse i 2020 interviewet 30 ledere og medarbejdere. Nu skal der strammes op.
7. APR 2021 14.45

STEVNS: Ældreområdet i Stevns skal have styrket ledelseskraften, som det hedder i en rapport fra KL's konsulenttjeneste, KLK, der blev hyret efter en "betydelig budgetoverskridelse" i 2020.

Konsulenterne har efter interview af 30 ledere og medarbejdere blandt andet konkluderet, at "organisationen arbejder i høj grad løsrevet og ad hoc i opgaveløsningen og uden en egentlig samlet fælles strategisk retning".

En opstramning betyder blandt andet en nyansat stabschef i Center for Sundhed & Omsorg, der skal være med til at styre økonomien, lyder det i referatet fra byrådet, der med et stort flertal bakker op om en række anbefalinger fra KLK.

Flere lederskift

Udover stabschefen skal der i to år ansættes en udviklingskonsulent, der skal revitalisere brugen af Cura, det it-system, der er beregnet til økonomistyring og dokumentation af ældreområdet. Systemet har ikke været brugt godt nok.

På byrådsmødet forklarede formanden for Social- og Sundhedsudvalget Henning Urban Dam (S), ifølge Stevnsbladet, at styringen af området har været utilstrækkelig i rigtigt mange år, og at problemerne er kulmineret i forbindelse med lederskift på topposterne i 2018 og 2019.

I byrådet var der ikke opbakning til anbefalingerne på området fra DF's to medlemmer, der mener, at problemerne må kunne løses internt i organisationen.

https://www.dknyt.dkartikel/stevns-styrker-ledelsen-af-aeldreomraade-uden-retning