DK Nyt

Stevns-opposition på halvhjertet tilbagetog i afvist klagesag

Klagere fastholder nogle af deres kritikpunkter, men vil ikke forsøge sig med ny henvendelse til Ombudsmanden.
12. JUN 2020 6.05

STEVNS: Oppositionen i Stevns Byråd har opgivet at gå videre med en klage, som de seks byrådsmedlemmer uden for borgmesterflertallet fik afvist af Folketingets Ombudsmand.

Ombudsmanden ville ikke tage sagen, før klagerne havde forsøgt sig hos deres egen kommune, og efter at byrådsflertallet ikke overraskende besluttede et svar til de seks klagere med en blank afvisning af, at der skulle være foregået noget forkert, kommer der ikke til at ske mere i sagen, skriver Stevnsbladet.

Klagen gik på mistanker om urent trav i en sagsbehandling, ifølge klagerne fremsat af unavngivne borgere og blot viderebragt af de seks byrådsmedlemmer, men byrådsflertallet bestående af Venstre, Socialdemokratiet og De Konservative bestred både mistankerne og det standpunkt, at klagerne blot var budbringere uden at behøve at stå på mål for klagen. Det gør de dog også til en vis grad nu bagefter, for samtidig med at de ikke vil forsøge sig hos Ombudsmanden igen, fastholder de nogle af kritikpunkterne.

Trist tilbagetog

De tre oppositionspartier Nyt Stevns, Dansk Folkeparti og Enhedslisten mener stadig, at der er oplysninger, de ikke har fået, og at sagsforløbet fremstår 'lukket og uklart', skriver Stevnsbladet.

Når de alligevel ikke vil forfølge sagen yderligere, skyldes det, at de 'fornemmer', at den sag, utilfredsheden omhandler, er lagt død på denne side af KV21, hvilket er 'absolut det vigtigste resultat for os', hedder det i en fællesudtalelse fra de tre partier.

Det politiske hovedmål for kritikken, plan-, miljø- og teknikudvalgsformand Flemming Petersen (V), giver ikke meget for oppositionens halvhjertede tilbagetog. Han kalder det 'trist', at oppositionspartierne på den ene side ikke vil gå tilbage til Ombudsmanden med sagen for 'én gang for alle at få klarlagt, om der er begået fejl', og på den anden side 'fortsætter deres udokumenterede påstande', siger han til Stevnsbladet.

Flemming Petersen mener, at klagerne skylder en undskyldning, de mener til gengæld, at borgmesterflertallet burde øve selvkritik.

 

https://www.dknyt.dkartikel/stevns-opposition-paa-halvhjertet-tilbagetog-i-afvist-klagesag