DK Nyt
Statsministeren: Løsning på trængselsring i morgen

Statsministeren: Løsning på trængselsring i morgen

Helle Thorning-Schmidt (S) afviser at komme med detaljer på tirsdagens pressemøde i statsministeriet. Kun en enkelt, svag antydning at, at løsningen ikke nødvendigvis ligner den hidtil planlagte

Af Morten Uhrenholdt, [email protected]

FOLKETINGET: I en stuvende fuld spejlsal, hvor der ikke var siddepladser til alle journalister, tog statsministeren selv ordet om betalingsringen som afslutning på sin redegørelse for regerigens seneste lovinitiativer.

- I er sikkert meget interesseret i at høre om trængselsringen. Og jeg kan sige, at der kommer en rigtig god løsning i morgen. Vi er meget, meget tæt på en løsning. Men jeg har ikke mere at sige om det nu, sagde Helle Thorning Schmidt.

Og hendes forudsigelse af journalisternes interesse for sagen var helt præcis. De næste 25 minutter haglede spørgsmålene ned over hende, og ni af ti spørgsmål handlede om den betalingsring, der i morges var genstand for et topmøde i regeringen.

Men svarene var det samme omkvæd:

- Jeg tror ikke, det tjener noget formål at gå ind i den diskussion. Det tjener ikke noget formål at gå ind i de detaljer... Det vigtigste er, at der kommer en løsning, og det gør der i morgen...

Svag antydning af anden løsning
Statsministeren ville heller ikke svare klart på, om løsningen bliver en betalingsring eller en helt anden løsning.

- Kommer der en betalingsring? lød et af spørgsmålene kort og godt. 

- Jeg kan godt forstå, at I har mange spørgsmål, men jeg har ikke yderligere kommentarer nu. Der kommer en løsning i morgen, en rigtig god løsning, lød svaret.

- Hvorfor skal det vente til i morgen? lød et andet spørgsmål.

- Jeg tror de fleste godt kan sove i nat, selv om de skal vente til i morgen, svarede Helle Thorning-Schmidt, der så temmelig presset ud - og i en af de korte pauser, mens mikrofonen gik videre til næste spørger, kom hun med et næppe hørligt suk.

Kun en enkelt gang kom hun med en svag  antydning af, at den løsning, der offentliggøres onsdag, ikke vil ligge helt tæt op af den hidtid planlagte.

En journalist spurgte generelt, om statsministeren fandt det vigtigt, at regeringsgrundlaget bliver efterlevet?

- Det er rigtig vigtigt. Og jeg er stadig rigtig stolt af regeringsgrundlaget., svarede Helle Thorning og opremsede en række af de ting, regeringen har fået gennemført.

- Regeringsgrundlaget skal efterleves, men nogen gange må man også tage hensyn til terrænet.

Resten af pressemødet gik efter samme recept.

- Er forhandlingerne afsluttet?

- Det tjener ikke noget formål...

- Men skal der forhandles i dag?

- Du får ikke noget svar på, hvem jeg forhandler med hvornår, lød statsministerens korte svar.

- Hvorfor har du tøvet så  længe med at skære igennem, lød et af de sidste spørgsmål, inden Helle Thorning takkede af og forlod Spejlsalen.

- Det har taget tid, og man kan selvfølgelig altid spørge, om der skulle være truffet en beslutning tidligere. Men vi har haft en god og grundig proces og en lang, livlig demokratisk debat. Og i morgen konkluderer vi så. 

Kun en enkelt gang indtrådte en kortvarig lettelse i stemningen. Det var da en journalist sagde, at han ville spørge om noget andet og at han håbede,det ikke ville gøre noget. Det fik latteren til at brede sig i lokalet, og det deltog Helle Thorning kortvarigt i.  
  

Foto: http://www.flickr.com/photos/smith/165130409/sizes/z/in/photostream/

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/statsministeren-loesning-paa-traengselsring-i-morgen