DK Nyt

Staten poster 30 mio. kr. i immunterapi-forskning

KORT NYT23. JAN 2020 10.05

Otte projekter rundt omkring i landet får midler til at forske i og udvikle immunterapi, så flere kræftpatienter kan få gavn af behandlingen. Immunterapi er en behandlingsform, hvor kroppens eget immunforsvar bliver udnyttet til målrettet at bekæmpe kræftceller, oplyser Sundhedsministeriet.

- Der er potentialer for at udbrede behandlingen til andre kræftformer og blive bedre til at målrette den til dem, der kan få nytte af den. Det er områder, vi stadig mangler viden om, selvom der foregår meget forskning inden for immunterapi, og det skal forskningsprojekterne på forskellig vis gøre os klogere på, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

De otte projekter, som får støtte denne gang, er geografisk fordelt i hele landet. Der er tale om projekter inden for forskellige kræftformer som lungekræft og blærekræft, og projekter som kan være med til at udvikle og forbedre behandlingen og målrette behandlingen til patienter, der kan få gavn af immunterapi. To af projekterne bliver videreført fra første ansøgningsrunde.

MG

https://www.dknyt.dkartikel/staten-poster-30-mio-kr-i-immunterapi-forskning