DK Nyt
Sport ved plejeboligerne

Sport ved plejeboligerne

Nyt byggeri med plejeboliger, sundhedscenter, dagcenter og sport
17. JUN 2011 10.22

VORDINGBORG: Med udpegelsen af vinderprojektet for et Multicenter i Præstø er en helt ny og unik institutionstype undervejs i Vordingborg Kommune. Multicenteret samler nye plejeboliger, sundhedscenter, dagcenter og sportsudøvelse under én og samme hat, og baner dermed vejen for nye fællesskaber mellem beboere, brugere og personale.

Torsdag fandt en dommerkomite vinderen af konkurrencen om byggeriet. Det blev entreprenørfirmaet CG Jensen A/S med arkitektfirmaerne Cubo Arkitekter og Force4, ingeniørfirmaet Wissenberg og landskabsarkitekt HJ Landskab. Der deltog i alt fem projekter i konkurrencen.

- Vinderprojektet har et stærkt og klart helhedsgreb, der til fulde opfylder programmets vision om at skabe en ny institution med temaet "Samvær i bevægelse" hvor alle funktioner samles om et centralt rum - det såkaldte "hjerterum". Hjerterummet forbinder multihal, sundhedscenter, dagcenter og plejecenter og indbyder naturligt til fællesskab mellem stedets beboere, brugere og personale. Samtidig er der fra "hjerterummet" let, kort og overskuelig adgang til plejeboligerne, hedder det i begrundelsen.

- Det nye multicenter kommer til at rumme 40 plejeboliger med tidssvarende forhold for både beboere og medarbejdere. Derudover vil centeret indeholde et sundhedscenter til træning og sundhedsrådgivning samt nye idrætsfaciliteter. Den eksisterende Præstø hal integreres i byggeriet. Den samlede anskaffelsessum er budgetteret til 90 millioner kr. og multicenteret ventes færdiggjort i sommeren 2013.

https://www.dknyt.dkartikel/sport-ved-plejeboligerne