Spildevand kan måske levere energi til ny bydel

KORT NYT8. DEC 2019 10.13

KOLDING: Beboerne i de 400 boliger, der efter planen skal opføres i den nye bydel Marina City ved Skamlingvejen, kommer måske til at få deres varme ved hjælp af energi, som er trukket ud af spildevandet fra alle Kolding Kommunes husstande, skriver JyskeVestkysten.

Ideen om den alternative varmekilde er inspireret af BlueKoldings banebrydende projekt i Kolding Åpark, hvor Alfabos 83 ungdomsboliger netop opvarmes ved hjælp af spildevand, som sendes igennem et rørsystem, der minder om et jordvarmeanlæg. I stedet for at trække varme ud af jord, suger BlueKolding her al varmen ud af spildevandet, som er mellem otte og 18 grader varmt, når det løber igennem rørsystemet på sin vej ud til rensningsanlægget i Agtrup.

Koldings politikere har vedtaget, at Marina City skal være et bæredygtigt byområde, som illustrerer cirkulær økonomi i byudvikling og byggeri. Området er allerede blevet præcertificeret med 'guld', hvilket dokumenterer, at området i henhold til de nuværende planer bliver blandt de mest bæredygtige bydele i Danmark og internationalt. BlueKolding har netop modtaget en fornem tysk designpris, German Design Award 2020, for sin banebrydende spildevandsopvarmning af det orange hus.

MG

https://www.dknyt.dkartikel/spildevand-kan-maaske-levere-energi-til-ny-bydel