DK Nyt

Spildevand forvandles til varme

Fredericia har gennemført succerigt eksperiment med at udvinde højkvalitets naturgas af spildevand
KORT NYT21. SEP 2011 13.21

FREDERICIA: På centralrenseanlægget i Erritsø står en nyhed indenfor miljø-teknologi: Et beskedent udseende anlæg med store perspektiver, fordi det som det første spildevands-baserede anlæg producerer biogas i en kvalitet, der siden begyndelsen af september har flydt i det danske naturgassystem. Hidtil har biogaskvaliteten ikke været høj nok til at leve op til naturgassens høje standard. Men dét problem er nu løst i Fredericia. Det skriver Lokalavisen Budstikken Fredericia.

- Anlægget leverer gas nok til at holde 500 husstande varme. Så det er ikke bare en symbolsk lille happening. Det handler om reel energiproduktion, siger entreprenørchef Per Holm til avisen.

- I fremtiden skal rensningsanlægget være et raffinaderi. Altså ikke bare et sted, hvor kloakvand renses, men et sted der leverer energi til de danske hjem, siger John Bader, der er konservativ miljøudvalgsformand og formand for rensningsanlæggets bestyrelse.

Anlægget er udviklet i samarbejde mellem kommunen, Dong og rensningsanlægget. Dong og Fredericia Kommune fortsætter udviklings-samarbejdet omkring et andet projekt, der skal udvikle biogas fra usorteret husholdningsaffald som ketchupflasker, bleer og makreldåser. Et projekt, der ifølge Dong-direktør Anders Eldrup ser ud til at lykkes.

mou

 

https://www.dknyt.dkartikel/spildevand-forvandles-til-varme