DK Nyt

Spejderhytte bliver nyt hjem for børn og unge

Mens kommunerne landet over lukker døgninstitutionerne og sender børn i familiepleje, åbner Randers et tilbud i nye rammer
13. DEC 2011 10.08

RANDERS: Huset er en gennemrenoveret spejderhytte, som afløser kommunens nedslidte døgnafdeling. Det er en meget tilfreds borgmester i Randers, der hilser det nye hus og dets beboere velkommen.

- I Randers Kommune har alle børn krav på en tryg opvækst og lige muligheder for at få et godt liv trods forskellige opvækstbetingelser og forudsætninger. Vi tager udgangspunkt i det enkelte barns ressourcer og behov og forsøger at give børnene de mest optimale rammer for at udvikle sig. Nogle børn kan bo hjemme med støtte, andre har det bedst i en plejefamilie, og nogle får det bedste tilbud sammen med andre børn og unge i et hus som dette. Det er derfor med stor glæde, at kommunen åbner dette nye sted med så flotte, tidssvarende og hjemlige omgivelser, der skal danne rammerne for ni børn og unges daglige liv med tætte relationer til nærmiljøet, siger Henning Jensen Nyhuus (S).

En tilværelse som andre børn
Henrik Jensen, der er leder af det nye hjem, ser frem til at kunne modtage børn, forældre og ansatte i det toetagers sorte træhus med hvidmalede vinduer.

- Vi flytter fra et nedslidt hus med lange institutionslignende gange til et hus med køkken-alrum, stue og værelser til hvert af børnene. Her er de optimale pædagogiske muligheder for at skabe en tilværelse for børnene, med omsorg og tryghed, der ligger meget tæt op ad et almindeligt familieliv. De kan smide skoletasken i entreen, læse lektier i køkkenet eller tage skolekammerater med hjem på besøg. Desuden vil vi arbejde på at integrere børnene i nærmiljøet ved at give dem mulighed for gå til spejder, idræt og dans som deres skolekammerater, forklarer han.

Evaluering af pædagogisk arbejde
Det pædagogiske personale i børnehuset har i et år samarbejdet med VIA University College om et udviklingsprojekt, der systematisk måler den pædagogiske indsats.

- Hver sjette uge evaluerer vi, om vores indsats overfor børnene virker. Udvikler børnene sig i den rigtige retning, eller er der noget, vi skal lave om i vores pædagogiske praksis. Vi har gode erfaringer med metoden, og kommunerne, der betaler for vores arbejde, kan se, om de får den pædagogiske kvalitet, de efterspørger, siger leder Henrik Jensen.

Foto: http://www.flickr.com/photos/michael-beat/762032791/sizes/z/in/photostream/

 

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/spejderhytte-bliver-nyt-hjem-for-boern-og-unge