DK Nyt
Sorø træder ud af Vestsjællands Brandvæsen - bejler til Slagelse
Foto: Daniel, Ritzau Scanpix

Sorø træder ud af Vestsjællands Brandvæsen - bejler til Slagelse

Endnu en kommune træder ud af Vestsjællands Brandvæsen, der dermed tæller Holbæk, Kalundborg og Odsherred. Sorø kigger mod Slagelses beredskab.
23. DEC 2019 17.47

SORØ: Et enigt byråd i Sorø har besluttet at træde ud af Vestsjællands Brandvæsen, VSBV og følger dermed Slagelse og Lejre, der har truffet samme beslutning.

Sorø dropper samarbejdet, da det ikke har været muligt at opnå 'en tilfredsstillende grad af budgetsikkerhed i Vestsjællands Brandvæsen (VSBV), og da der inden udgangen af 2019 endnu ikke var udarbejdet en analyse, som skulle afdække et eventuelt behov for yderligere investeringer i det fælles brandvæsen', oplyser Sorø Kommune.

- Opgaverne er blevet løst virkelig godt, selvom grænsen for besparelser nok er nået. For det er jo ikke nogen hemmelighed, at en forholdsmæssigt større andel af de gennemførte besparelser, herunder mandskabsreduktioner, også har ramt Sorø Kommune, siger borgmester Gert Jørgensen (K).

Tidligere i år blev beredskabsdirektør Helle Søeberg fritaget for tjeneste, og VSBV har kæmpet med økonomien i år som følge af et merforbrug sidste år. 

Slagelse Kommune brød ud i 2016 og driver nu sit eget Slagelse Brand og Redning, og det er her, at Sorø håber at kunne finde et nyt samarbejde med mere gennemsigtighed og robusthed.

Ifølge vedtægterne for VSBV er der fra årsskiftet ét års opsigelse.

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/soroe-traeder-ud-af-vestsjaellands-brandvaesen-bejler-til-slagelse