DK Nyt
Sorø bygger ny skole efter PCB-fund

Sorø bygger ny skole efter PCB-fund

BUDGET 2012 En ny skole til 131 mio. kr skal erstatte den PCB-ramte Frederiksberg Skole, og så skal der energirenoveres
29. SEP 2011 10.22

SORØ: Et samlet byråd står bag budgetforliget for 2012, som især har fokus på at konsolidere kommunens økonomi.

Den gennemsnitlige kassebeholdning skal senest ved udgangen af 2014 være på mindst 75 mio. kr. og at der skal være et råderum på mindst 30 mio. kr. til investeringer.

- De store strukturændringer og servicetilpasninger vi så i sidste års budget betyder at vi er kommet langt i forhold til at styrke kommunens økonomi. Derfor har vi i år især fokus på at holde fast i det gode budgetarbejde. Og vi har endda haft mulighed for at foretage betydelige investeringer ikke mindst på skoleområdet, siger borgmester Ivan Hansen (S).

Det er første gang siden strukturreformen at hele byrådet står sammen bag budgetaftalen.

Den helt store anlægspost på budgettet bliver opførelsen af en ny skole til 131 mio. som erstatning for den pcb-ramte Frederiksberg Skole i Sorøs sydlige bydel.

Men også vejene får et tiltrængt løft, med en investering på op mod 31 mio. i veje, broer mv. i hele budgetperioden.

Klima og miljø er en anden vinder i budgetaftalen idet der afsættes midler til at følge op blandt andet ESCO-projekt, borgmesterpagt og kurveknækkeraftalen.

Med budgetaftalen sættes to nye udviklingsprojekter i søen. Et tværgående samarbejdsprojekt som handler om at skabe job- og uddannelsesmuligheder for unge, og et som handler om at udvikle den kommunale organisation med fokus på innovation og god ledelse.

ka

 

https://www.dknyt.dkartikel/soroe-bygger-ny-skole-efter-pcb-fund