DK Nyt
Sommerhusejere må vente på grønt tilskud

Sommerhusejere må vente på grønt tilskud

Sommerhusejerne får ikke del i en grøn pulje til at energirenovere boliger fra 2013, men måske senere, lyder meldingen fra klima- og energiministeren
2. MAR 2012 14.34

Borgmestrene i Varde, Ringkøbing-Skjern og Fanø har sammen forsøgt at få ministeren til at bruge en del af puljen til sommerhuse.

- Svaret var nok ventet, men jeg er glad for, at han vil tage det op senere. Vi vil selvfølgelig følge op på det, for vi mener, at der ud fra et energimæssigt synspunkt er stort besparelsespotentiale i sommerhusene. Både med hensyn til at nedbringe CO2-udslip og samfundsøkonomisk, siger borgmester Gylling Haahr (V), Varde Kommune.

Der er i alt 23.000 sommerhuse i de tre vestjyske kommuner. Nogle af dem er store energislugere, og turisterne efterspørger i stigende grad huse, der er billigere at varme op.

I svaret til de tre borgmestre fastholder Martin Lidegaard, at de to gange 500 mio. kr. puljen i 2013-2014 er målrettet helårsboliger, men tilføjer:

- Jeg er til fulde opmærksom på, at det vil kræve en bred indsats med inddragelse af hele bygningsområdet, hvis vi skal nå de ambitiøse målsætninger, regeringen har lagt frem i 'Vores Energi'. Derfor indgår det også i energiudspillet, at der skal laves en samlet strategi for energirenovering af den eksisterende bygningsmasse.

I den forbindelse vil man også overveje energirenovering af sommerhuse, skriver ministeren, ifølge en pressemeddelelse fra Varde Kommune.

Foto: http://www.flickr.com/photos/hdreisler/197439628/sizes/z/in/photostream/

lcl

 

https://www.dknyt.dkartikel/sommerhusejere-maa-vente-paa-groent-tilskud