DK Nyt

Socialministeren: Passivitet skal have konsekvenser

Benedikte Kiær (K) er tilfreds med, at Ankestyrelsen har stadfæstet, at Lolland skal betale hele regningen i Brønderslev-Lolland sagen
KORT NYT25. MAJ 2011 7.07

LOLLAND/BRØNDERSLEV: Socialminister Benedikte Kiær er godt tilfreds med, at Lolland nu senest af Ankestyrelsen er pålagt hele millionudgiften for tvangsfjernelsen af otte børn fra Brønderslev-familien. Det fortæller Politiken.

Ankestyrelsen har givet Det Sociale Nævn medhold i, at det er Lolland, der ved at udvise passivitet overfor de problematiske forhold i familien, mens den boede på Lolland, har det økonomiske ansvar. Og det gælder, selv om familien efter Lolland bosatte sig i flere andre kommuner.

- Afgørelsen viser klart, at passivitet har konsekvenser, og sådan skal det også være. Kommunerne kan og må ikke spekulere i, at familier med sociale problemer bare sendes videre til andre kommuner, siger socialministeren til avisen. Hun tilføjer, at afgørelsen er vigtig, fordi den giver kommunerne incitament til at gribe hurtigere ind over for udsatte børn.

mou

 

https://www.dknyt.dkartikel/socialministeren-passivitet-skal-have-konsekvenser