DK Nyt

Socialdemokratiet etablerer uafhængig ordning mod krænkende adfærd

Advokatfirma med speciale i og erfaring med at håndtere diskriminationssager skal tage imod henvendelser.

Socialdemokratiet etablerer nu en uafhængig ordning, hvor man kan henvende sig, hvis man er vidende om eller selv er blevet udsat for krænkende adfærd, herunder chikane og seksuel chikane, oplyser partiet.

Ordningen skal omfatte Socialdemokratiets folkevalgte, tillidsvalgte og politisk udpegede personer og gælder i situationer og på tidspunkter, der kan knyttes til eller forbindes med arbejdet eller et hverv i eller for partiet.

Konkret består ordningen i, at man kan henvende sig til et advokatfirma inden for arbejds- og ansættelsesret samt diskrimination med stor erfaring i håndtering af den type sager. Firmaet er et selvstændigt advokatfirma uden øvrige relationer til Socialdemokratiet.

- Den seneste tids debat har nok været et wake-up call for mange arbejdspladser og organisationer. Det er en vigtig debat, og den hilser vi velkommen. Vi skal skabe arbejdspladser og organisationer, hvor der er ligeværdige relationer mellem mennesker. Vi bilder os ikke ind, at vi med ordningen mod krænkende adfærd løser alle problemer, men ordningen er en konkret brik i løsningen på lang sigt, siger partisekretær Jan Juul Christensen.

Partiets personalepolitik beskriver allerede i dag, hvordan krænkende adfærd skal håndteres for medarbejdere.

ka

https://www.dknyt.dkartikel/socialdemokratiet-etablerer-uafhaengig-ordning-mod-kraenkende-adfaerd