Sønderjylland henter jobsøgende fra hovedstaden

KORT NYT28. JAN 2019 11.00

SYDDANMARK: En række kommuner, to regioner og nogle private virksomheder i Syddanmark har arrangeret en jobmesse i København, Jobfair 2019, i håbet om at kunne hente jobsøgende fra Region Hovedstaden, skriver TV2 Lorry. 'Vi skal vænne os til at se Danmark som ét samlet arbejdsmarked', som borgmester i Frederiksberg, Jørgen Glenthøj (K), forklarer det.

Jobmessen er således arrangeret i samarbejde mellem to regioner, der geografisk ligger langt væk fra hinanden - og selvom begge mangler arbejdskraft, giver det god mening at samarbejde, blandt andet fordi hovedstadsområdet har mistet i omegnen af 5.800 arbejdspladser på grund af udflytninger af statslige arbejdspladser, som for en stor del kræver, at akademikere besætter dem. Som for eksempel i Syddanmark.

- På Frederiksberg har vi selvfølgelig selv brug for morgendagens talenter til at udvikle hovedstadsregionen. Men det er heller ingen hemmelighed, at der er mange – især akademikere – der kandiderer til de ledige job. Et arrangement som Jobfair er derfor en gevinst for alle parter, som vi håber vil resultere i konkrete match og aftaler mellem kandidater og virksomheder, siger Jørgen Glenthøj.

eo

https://www.dknyt.dkartikel/snderjylland-henter-jobsgende-fra-hovedstaden