DK Nyt

Sms'er skal forbedre børns sprog

KORT NYT30. DEC 2019 9.44

IKAST-BRANDE: Sammen med Rockwool Fonden vil Ikast-Brande fra starten af 2020 sende sms'er til forældre til børn i alderen tre-fem år. Med dem får forældrene tips og forslag til lege og aktiviteter, som de kan lave med barnet i hverdagen. Tiltaget hedder TipsByText og kommunen estimerer, at omkring 1.100 børn i årgang 2014-2016 bliver en del af indsatsen.

Sproget er en af de vigtigste metoder til at komme i kontakt med hinanden og være en del af fællesskabet, og derfor vil Ikast-Brande støtte forældrene bedst muligt med det nye tilbud. Dagtilbudschef Merete Villsen fremhæver også sprogets vigtige rolle, når børn skal lære at læse.

Indsatsen varer otte måneder og tager afsæt i, at det skal være nemt for forældre at spille en aktiv rolle i børnenes sprogudvikling i en travl hverdag. Rockwool Fonden har også designet indsatsen, så der er plads til forskellige uddannelsesbaggrunde og sproglige forudsætninger, ligesom der også er taget højde for forskellige modersmål med otte forskellige sprog.

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/sms-er-skal-forbedre-boerns-sprog