DK Nyt

Smitten steg hos børn efter de yngste elevers tilbagekomst

Efter at 0.-4.-klasserne vendte tilbage til skolerne, steg antallet af coronatilfælde blandt børnene.

Efter vinterferien vendte landets 0.-4.-klasser tilbage til skolerne, og det kan aflæses i smittetallene fra ugerne efter genåbningen. Det skriver Berlingske på baggrund af en risikovurdering for uge 10 fra Statens Serum Institut (SSI).

Notatet viser, at incidenstallet blandt de seks-niårige børn steg mere end 20 pct. fra uge 8 - hvor eleverne vendte tilbage til skolerne - til uge 9.

Konkret steg incidenstallet blandt børnene fra 86 tilfælde af coronasmitte per 100.000 personer i uge 8 til 108 tilfælde per 100.000 i uge 9.

Professor ved Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet Lars Bjerrum kalder det for "en markant stigning".

Naturlig konsekvens

Men samtidig siger han til Berlingske, at det er en naturlig konsekvens af, at de yngste elever vendte tilbage til den fysiske undervisning i februar.

- Umiddelbart kan jeg ikke finde nogen anden forklaring på, hvad der kan ligge til grund for så voldsom en stigning, siger Lars Bjerrum til avisen.

Antagelsen om, at smitten er sket på skolerne, underbygges af notatet om risikovurderingen fra SSI, skriver Berlingske. Her fremgår det således, at der er sket en stigning i antallet af mulige nye udbrud på landets grundskoler.

Ifølge Politiken har smittestigningen blandt de seks-niårige været størst i Region Hovedstaden og Region Syddanmark.

Mandag i denne uge fik flere børn og unge lov at vende tilbage til skolerne, bortset fra afgangselever og beboere på ikke-landfaste øer gælder det dog kun en dag om ugen udendørs.

Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/smitten-steg-hos-boern-efter-de-yngste-elevers-tilbagekomst