DK Nyt

Smitten falder de fleste steder, men er steget i 13 kommuner

Antallet af indlagte er faldet til det laveste niveau siden 15. december.
4. FEB 2021 14.50
TEMA: Corona

553 er testet positiv det seneste døgn. Det er flere end de fem foregående dage, men stadig langt under tallene fra december og det meste af januar.

Samtidig er de 553 smittede fundet blandt over 147.000 prøver, så andelen er også lav, nemlig 0,38. Smitteniveauet er således faldende overalt i landet, dog noget ulige fordelt. 

En sammenligning af incidenstallene fra i dag med tallene fra sidste torsdag viser, at smitten faktisk er steget i 13 kommuner. Det gælder Lemvig, Svendborg, Morsø, Langeland, Odder, Horsens, Greve, Nyborg, Nordfyn, Varde, Vejen, Albertslund og Rødovre.

I Lemvig er incidensen (antal smittede pr. 100.000 indbyggere på en uge) steget med hele 498 pct. Det skyldes dog, at den for en uge siden var helt nede på 5,1, hvor den i dag er 30,5 - og dermed stadig under landsgennemsnittet. I det hele taget kan små udsving spille ind på, hvor meget kommunerne går frem eller tilbage.

Omvendt er incidensen faldet i alle andre kommuner, mest i Favrskov, Guldborgsund, Faxe, Vordingborg og Odsherred.

Kortet herunder viser, hvor meget incidensen er steget eller faldet den seneste uge pr. kommune og er dermed anderledes end de kort, vi plejer at bringe. Dagens incidens kan stadig ses ved at markere kommunen på kortet.

Kun 12 kommuner har nu en incidens over 100, nemlig Vallensbæk med 157 efterfulgt af Høje-Taastrup, Brøndby, Køge, Greve, Albertslund, Hvidovre, Lejre, Varde, Ishøj, Fredensborg og Gladsaxe. 

10 kommuner er under bekymringsgrænsen på 20, nemlig Læsø, Ærø, Samsø, Bornholm, Viborg, Ringkøbing-Skjern, Hedensted, Favrskov, Silkeborg og Tønder.

Færre indlagte

Antallet af indlagte er i dag faldet med 38 til 444 og når dermed det laveste niveau siden 15. december.

86 af de indlagte er på intensiv, heraf 63 i respirator. 

14 er det seneste døgn registreret døde med covid-19.

https://www.dknyt.dkartikel/smitten-falder-de-fleste-steder-men-er-steget-i-13-kommuner