DK Nyt
Slesvigsk Parti dropper at stille op i regionen
Roere fra Apenrader Ruderverein, en roklub for det tyske mindretal. Nummer to fra venstre er Gösta Toft fra Slesvigsk Parti.
Foto: Per Folkver, Ritzau Scanpix

Slesvigsk Parti dropper at stille op i regionen

Det tyske mindretals parti koncentrerer sig nu om de fire sønderjyske kommuner.
28. JUL 2020 9.14
TEMA: KV21

SYDDANMARK: Slesvigsk Parti har besluttet ikke at genopstille til regionsrådsvalget i 2021, oplyser partiet, der ved KV21 blot fik 5.267 stemmer - altså langt fra de 16.175, et mandat i gennemsnit kostede.

- Spørgsmålet om hvorvidt vi skulle genopstille, har vi diskuteret længe og intensivt. Udviklingen i de fire sønderjyske kommuner står øverst på vores politiske dagsorden, og det er her, vi vil gøre en forskel for den regionale udvikling, landdistrikterne, og det grænseoverskridende samarbejde, siger partiformand Carsten Leth Schmidt.

Gösta Toft, der er formand for Slesvigsk Partis Regionsudvalg og tidligere spidskandidat til regionsrådsvalget, havde gerne set et andet udfald:

- Selv om vi ikke kom ind i regionsrådet i 2017, så havde vi et godt valg taget i betragtning, at det var første gang, vi stillede op. Det var for tidligt at opgive efter blot et forsøg, men jeg respekterer selvfølgeligt resultatet af afstemningen.

På kommuneplan er Slesvigsk Parti gået frem ved fire valg i træk. Da sammenlægningsudvalgene blev dannet ved KV05, blev det til to mandater i Aabenraa, Tønder og Sønderborg et hver og ingen i Haderslev - altså fire i alt. Ved KV09 voksede tallet til seks, ved KV13 til ni og nu senest ved KV17 til ti, hvoraf Sønderborg alene tegner sig for de fem.

Partiet fik i øvrigt et enkelt mandat i det daværende Sønderjyllands Amtsråd ved KV01.

https://www.dknyt.dkartikel/slesvigsk-parti-dropper-at-stille-op-i-regionen