DK Nyt
Slagelse-budget kom i hus med umage partikombinationer
Borgmester John Dyrby Paulsen (S) lagde formelt ud, da Slagelse Byråd andenbehandlede og vedtog budgettet for 2021. Efter små tre timer var det hele blevet lidt mere uformelt.
Foto: Slagelse Kommune

Slagelse-budget kom i hus med umage partikombinationer

LA og EL ville som de eneste sætte skatten ned, og SF byttede med Dansk Folkeparti mellem flertal og mindretal.
6. OKT 2020 14.28
TEMA: Budget 2021

SLAGELSE: Andenbehandlingen af 2021-budgettet i Slagelse Byråd mandag blev en opvisning i umage partikombinationer, mest udpræget da et forslag om en skattenedsættelse fik stemmer fra Liberal Alliance og Enhedslisten, mens alle øvrige var imod.

"Vi kan altså noget her, som andre ikke kan¨, sagde en grinende borgmester John Dyrby Paulsen (S) om afstemningen efter to timer og tre kvarters byrådsmøde.

Også i andre afstemninger var der opbrud i de vante partikonstellationer. SF forlod borgmesterflertallet til fordel for Venstre og De Radikale, mens Dansk Folkeparti rykkede den modsatte vej og udfyldte hullet efter SF.

Lige så usædvanligt begrundede SF sin enegang med ønsket om besparelser af hensyn til en ansvarlig økonomi, mens DF's transit den modsatte vej netop sikrede et budget uden besparelser på hverken ældreområdet eller børneområdet. Skillepunktet var engangsbeløb i forbindelse med udligningsreformen og spørgsmålet om de skulle lægges til side eller bruges.

Afstemningerne udkrystalliserede et budgetflertal bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Liberal Alliance, i alt 18 af byrådets 31 mandater. Mindretallet på 13 udgøres af Venstre, SF og De Radikale.

 

Se dagsordenspunktet fra byrådsmødet, der også findes som videooptagelse.

 

https://www.dknyt.dkartikel/slagelse-budget-kom-i-hus-med-umage-partikombinationer