DK Nyt
Skoleelever og SSP præmieres for anti-digital-mobning

Skoleelever og SSP præmieres for anti-digital-mobning

8.A på Bækkegårdsskolen har i samarbejde med SSP i Egedal Kommune vundet Den Kriminalpræventive Pris 2011 for at udvikle idéer, der skal bekæmpe mobning på nettet
29. MAR 2011 15.26

EGEDAL: Eleverne i 8.A på Bækkegårdsskolen har udviklet fem forslag, der skal bekæmpe mobning på nettet via sociale medier som for eksempel Arto og Facebook. Projektet modtog i dag Den Kriminalpræventive Pris 2011 på 50.000 kroner. Projektet er et samarbejde mellem SSP i Egedal Kommune og Innovation Center Copenhagen, under Væksthus Hovedstadsregionen.

Eleverne har blandt andet udarbejdet et filter, der opfanger 25.000 forskellige mobbeord. Filteret gør opmærksom på, at den besked, du er ved at sende ud på for eksempel Facebook indeholder mobbeord, så du kan lave de grimme ord om til pæne, fortryde beskeden eller alligevel sende beskeden. Eleverne har også fundet på en anti-digital-mobbeklub på Facebook, hvor du optjener point ved ikke at mobbe. Pointene kan man for eksempel købe armbånd og T-shirts for.

- Vi er rigtigt glade for at have modtaget prisen. Det er en stor anerkendelse af det arbejde, vi har lavet de sidste otte måneder mod digital mobning. Vi har undervejs fundet frem til nogle gode værktøjer, til at bekæmpe mobning på nettet, der tager udgangspunkt i elevernes erfaringer og idéer, siger SSP-konsulent Troels Birk.

De fem forslag mod digital mobning
1. ADMK: En anti-digital-mobbe-klub på Facebook hvor man optjener point ved ikke at mobbe, som man for eksempel kan købe armbånd og T-shirts for.

2. Hjælp-knappen: En hjælpeknap på Facebook til svære situationer, hvor man for eksempel misforstår hinanden eller har brug for at spørge om ens ven er ok.

3. De tre muligheder: Et filter der gør, at man tænker sig om en ekstra gang, før man sender en grim besked af sted på for eksempel Facebook. Filteret har tre muligheder: At sende beskeden, at fortryde eller at lave de grimme ord om til pæne.

4. Mobbedyr: Tamagochi lignende dyr, som man adopterer på nettet. Dyret afspejler ens sindsstemning i og under chat og bliver for eksempel ked af det, hvis man bliver mobbet eller sur, hvis man selv mobber.

5. Bortført af børnene: Et forsoningsrum hvor de involverede parter i en mobbesag kan mødes sammen med deres forældre og lave fælles aktiviteter.

 

https://www.dknyt.dkartikel/skoleelever-og-ssp-praemieres-for-anti-digital-mobning