DK Nyt
Skolecomputere med sladrehank

Skolecomputere med sladrehank

Efter omfattende tyverier udstyrer Varde Kommune computere med lasermærke og en chip, der sladrer om, hvor computeren står
30. MAR 2012 6.42

VARDE: Efter to år med ny rekord i indbrud på skolerne har Varde Kommune investeret ekstra i sikkerhed. Senest har 2.400 computere fået lasergraveret et stort kommunelogo og aktiveret en chip, der gør det muligt at spore computeren.

- Det kan hurtigt bringe både tyven og køberen i fedtefadet, for logoet kan ikke fjernes, og chippen kan ikke alene fortælle, hvor computeren befinder sig. Vi kan også slette alt indholdet på den, så udstyret er ikke værd at stjæle. Det er jo ikke nemt at sælge på det sorte marked, siger skole it-chef Klaus Vest.

It-tyverierne har kostet Varde Kommune mange penge. Siden 2007 har kommunen været selvforsikret, og antallet af anmeldelser er næsten fordoblet til 52 i 2011. Gerningsmændene går især efter bærbare pc'er. I 2010 blev der stjålet 91, sidste år 122, og det er især gået ud over skolerne.

Alslev Skole fik eksempelvis i 2010-2011 stjålet 33 bærbare computere og 12 projektorer. I 2010 ryddede indbrudstyve edb-lokalet, og i 2011 forsvandt næsten alle projektorer over to omgange.

Skolerne har også fået nye rumalarmer og sikre stålskabe til at opbevare udstyret i. Andet er boltet fast.

ka

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/skolecomputere-med-sladrehank