DK Nyt

Skive købte kort i ansats kones firma

Var efterhånden eneste kommune, der holdt sig ude af landsdækkende kort-ordning
KORT NYT13. FEB 2012 12.32

SKIVE: Skive Kommunes tekniske forvaltning har besluttet at trække en beslutning om køb af kort tilbage, efter det har vist sig, at en landmåler i kommunen, der var med i sagsbehandlingen, er gift med en kvinde, der arbejder i den virksomhed, udvalget for teknik og miljø i sidste uge valgte at købe kort hos til og med 2019.

Landmåleren havde ifølge Skive Folkeblad beregnet, at kommunen kunne spare godt 1,5 mio. kr. over otte år ved at købe kort hos Kortservice.dk, som hans kone arbejder i.

Souschef Finn Dissing oplyser, at man i forvaltningen var klar over ægteskabet. Det er en 'konstruktion, der har fungeret godt i mange år.'

- Det er ikke så heldigt. Derfor tager vi konsekvensen og tager sagen tilbage og starter den forfra. Vi kunne have gjort det mere elegant. At en landmåler hos Skive Kommune beregner et tilbud fra en virksomhed, hans kone arbejder i, kan give anledning til mistanke. Men vi har altså ikke anset det for et problem, siger Finn Dissing.

En landsdækkende kortlægning, FOTdanmark skulle efter planen blive helt landsdækkende i 2012, og det fællesoffentlige geografiske administrationsgrundlag manglede i november 2011 kun Samsø, København, Skive og Viborg for at dække hele landet ind.

Siden har Samsø, København og Viborg nærmet sig beslutningen om at tilslutte sig.

ka

 

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/skive-koebte-kort-i-ansats-kones-firma