DK Nyt

Sjælland får 20 sengepladser til rådighed i sine kommuner

17 kommuner aflaster regionens corona-pressede sygehuse med sengepladser på eksempelvis plejehjem.
11. JAN 2021 12.09
TEMA: Corona

SJÆLLAND: De 17 kommuner i Region Sjælland stiller fra mandag 20 sengepladser til rådighed for regionens sygehuse, der er hårdt presset af coronapatienter, oplyser Region Sjælland.

- Vi har mange indlagte med corona på vores sygehuse, og der er risiko for, at det vil stige yderligere i den kommende tid. Derfor er vi glade for, at vi gennem et stærkt samarbejde med kommunerne styrker vores beredskab. Denne løsning fordeler presset en smule og frigør personale og sengepladser på sygehusene, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i en kommentar.

Patienterne vil blive overflyttet til en kommunal sengeplads på eksempelvis et plejehjem, hvor der vil være sygeplejersker til rådighed døgnet rundt. Patienterne skal dog fortsat følges af læger, og derfor får lægerne på Region Sjællands E-hospital behandlingsansvaret.

Videomøder

E-hospitalet er et digitalt hospital i Region Sjælland, som tilbyder behandling via blandt andet videoopkald og behandling i hjemmet. Lægerne vil derfor tilse patienterne, der flyttes til kommunale senge, gennem målinger, stuegang via video og videomøder efter behov.

De patienter, der overflyttes, er i øjeblikket indlagt på sygehuse. Men de er stabile nok til at blive indlagt på E-hospitalet, oplyser Region Sjælland.

- Vi begrænser risikoen for at komme i en situation, hvor sygehusene bliver så pressede, at vi bliver nødt til at udskrive behandlingskrævende patienter, hvor ansvaret overlades til de praktiserende læger og lægevagten, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

Region Sjælland havde søndag 151 indlagte med corona, viser en opgørelse fra Statens Serum Institut. 19 af coronapatienterne var indlagt på intensiv, heraf syv i respirator.

Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/sjaelland-faar-20-sengepladser-til-raadighed-i-sine-kommuner