Silkeborg lykkes med at få psykisk syge borgere i job

KORT NYT19. FEB 2019 13.00

SILKEBORG: Ved at bruge metoden IPS (Individuelt Planlagt job med Støtte) har Silkeborg Kommune på halvandet år fået omkring 60 pct. af deltagere med psykiske lidelser i et forskningsprojekt ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse. Det viser en undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, skriver TV Midtvest.

IPS-metoden bygger på tilgangen 'job først, dernæst støtte' i stedet for 'bedre helbred først, så job'. Det har været forskelligt fra deltager til deltager, hvad kommunen har gjort for at hjælpe dem mod job.

- I de fleste tilfælde har vi taget kontakten til uddannelsesstedet eller arbejdspladsen og så ledsaget dem til samtale. Andre har haft brug for, at vi skulle lære dem at tage offentlig transport, hvis de har haft angst for at tage bussen, mens nogle har haft brug for, at vi har gået en tur med dem. Vi har suppleret der, hvor de har manglet hjælp, siger Annette Svendsen, der har været med til at starte projektet i Silkeborg Kommune. Hun fortæller, at kommunen har valgt at videreføre indsatsen, selvom projektet er slut.

eo

Læs hele historien her.

https://www.dknyt.dkartikel/silkeborg-lykkes-med-at-f-psykisk-syge-borgere-i-job