DK Nyt

Sikkerhed på institution undersøges

Efter en 46-årig pædagogs død vil Region Midtjylland, der ejer institutionen Blåkærgaard, undersøge sikkerhedsforholdene for de ansatte
KORT NYT9. FEB 2012 6.46

VIBORG / MIDTJYLLAND: Alle medarbejdere på institutionen bærer ifølge regionskommunen en overfaldsalarm, men de virker kun på selve institutionen. Og altså ikke, når en pædagog forlader bostedet med en beboer, som det skete tirsdag. Her forlod den 46-årige pædagog stedet med en 39-årig beboer. Pædagogen blev omsdag fundet død, og beboeren er eftersøgt og betegnes som farlig.

- Om vi på den her type institutioner har brug for nogle forskellige alarmer, som også virker uden for institutionen, er en overvejelse, vi helt sikkert vil gøre os, siger direktør for Psykiatri og Social i Region Midtjylland, Gert Pilgaard Christensen til Berlingske. Han peger dog samtidig på, at der også er et hensyn til beboerne.

Ifølge DR Nyheder har der været stor udskiftning blandt de ansatte, og flere tidligere ansatte beskylder overfor DR institutionens ledelse for at ignorere de ansattes kritik af sikkerheden.

Bostedet Blåkjærgård ønsker ikke at udtale sig.

mou

https://www.dknyt.dkartikel/sikkerhed-paa-institution-undersoeges