Shell vil sælge Fredericia-raffinaderi

Shell forsøger endnu engang at sælge sit raffinaderi i Fredericia. I 2018 faldt et ellers planlagt salg til Dansk Olieselskab igennem.
23. JUN 2020 14.59

Shell har igangsat en salgsprocess as A/S Dansk Shell og dermed raffinaderiet i Fredericia, oplyser Shell i en pressemeddelelse.

Salget kommer som et led i en strategi, som Shell har anlagt de seneste år, hvor man har blandt andet har færre raffinaderier i porteføljen.

'Der har vist sig at være en stærk interesse fra potentielle købere, og handlen forventes at ske i form af et salg af alle aktierne i A/S Dansk Shell til en potentiel ny ejer,' skriver Shell. 

Shell indgik tilbage i 2017 en aftale med Dansk Olieselskab om et salg af raffinaderiet i Fredericia, men salget faldt igennem i januar 2018. 

A/S Dansk Shell beskæftiger godt 230 medarbejdere fortrinsvis på raffinaderiet i Fredericia. Raffinaderiet producerer omkring 35 pct. af forbruget af brændstofprodukter i Danmark

Tidligere i år annoncerede A/S Dansk Shell fyringer af godt 25 ansatte, hvilket er svarende til godt hver tiende ansatte på raffinaderiet. Færre endte dog med at blive fyret, da man istedet kunne nedlægge en række ubesatte stillinger, skriver Fredericia Dagblad

esl

 

https://www.dknyt.dkartikel/shell-vil-saelge-fredericia-raffinaderi