DK Nyt
SF-veteran stopper til nytår efter byrådsdebut i 1983
Mads Nikolajsen begyndte i kommunalbestyrelsen i Grenaa tilbage i 1983 - og stopper nu sin byrådskarriere.
Foto: SF

SF-veteran stopper til nytår efter byrådsdebut i 1983

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater til KV21 i Norddjurs, Favrskov, Halsnæs, og Region Sjælland. I Aabenraa forsikrer K-spidsen støtte til borgerlig borgmester.
19. FEB 2021 8.12
TEMA: KV21

Byrådsmedlemmet med den højeste anciennitet i Norddjurs, Mads Nikolajsen (SF), stopper efter denne periode, oplyser Lokalavisen. Dermed skal SF, der har to ud af 27 pladser i byrådet, finde sig en ny spidskandidat til KV21.

Tilbage i 1983 begyndte han sin byrådskarriere i byrådet i Grenaa. Her fortsatte han til 1993 og holdt så en pause indtil KV05, hvor han kom ind igen og siden da har beholdt sin plads - i denne periode som formand for Børne- og Ungdomsudvalget - og medlem af bestyrelsen i Midttrafik.

I Favrskov er der genvalg af spids hos Enhedslisten: Lærer Bodil Kvistgaard Olsen, der i dag har den ene EL-plads blandt de 25 i byrådet. Hun sidder i sin første periode - via et valgforbund ved KV17 mellem SF-EL-ALT-R, hvor der blev en plads til EL og SF, men ingen til R og ALT.

I Halsnæs er byrådsmedlem Thue Lundgaard (EL) valgt som ny spids. Han kom i 2018 ind på EL's ene plads i byrådet, da Lisbet Møller blev syg. Her gav et valgforbund bestående af SF-EL-ALT  to pladser til SF, en til EL og nul til ALT.

I Region Sjælland er baron Christian Wedell-Neergaard fra Ll. Svenstrup Gods ved Borup udpeget som spidskandidat hos De Konservative. Valget skal endeligt bekræftes på en generalforsamling, når det bliver muligt, oplyser sn.dk. Wedell-Neergaard var medlem af Folketinget fra 2004 til 2007, og siden KV09 medlem af det sjællandske regionsråd, hvor K i dag har tre ud af de 41 pladser.

Og i den konservative boldgade er der en KV21-nyhed fra Aabenraa, hvor JydskeVestkysten nu beskriver, at den konservative spids Jan Riber Jakobsen forsikrer, at han ikke vil støtte Socialdemokratiet i at snuppe borgmesterposten fra Thomas Andresen (V).

Op til KV17 var V i valgforbund udelukkende med DF, og Andresen konstituerede sig også kun med DF - da de to partier netop kunne mønstre et flertal på 16 ud af 31. I denne periode har DF mistet to af sine fem byrådsmedlemmer, så borgmesterflertallet halter lidt. Men K, der i dag sidder på to pladser, stiller altså sin støtte i udsigt og vil foretrække en borgerlig frem for en socialdemokratisk borgmester, lyder det.

Rettet 12. marts: EL-spids i Favrskovs efternavn rettet fra Skovgaard Nielsen til det rigtige: Kvistgaard Olsen.

https://www.dknyt.dkartikel/sf-veteran-stopper-til-nytaar-efter-byraadsdebut-i-1983