DK Nyt
SF vakler i modstand mod store ovne

SF vakler i modstand mod store ovne

Teknik og Miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) skal nu forhandle videre med omegnskommunerne om ovnkapaciteten på Amagerforbrændingen
15. JUN 2012 18.29

KØBENHAVN: I december besluttede Borgerrepræsentationen i København at sige nej til en mega-udvidelse af Amagerforbrændingen modsat flere omegnskommuner.

Nu har SFs gruppe bemyndiget Ayfer Baykal til at genforhandle modstanden. Det fremgår af en redegørelse, hendes partifælle Signe Goldmann har skrevet. Hun melder sig nemlig ud efter den drejning.

Et flertal bestående af S, R, SF og EL sagde nej til Amagerforbrændingens ønske om en lånegaranti på knap fire mia. kr. og udskød samtidig beslutningen om et nyt anlæg på ubestemt tid. I stedet skulle der satses massivt på genanvendelse.

Amagerforbrændingens bestyrelses ønske lød på et anlæg med to ovne med en kapacitet på hver 35 ton i timen og en kapacitet på 560.000 ton affald årligt, fordi det giver den bedste forretning for selskabet.

Teknik- og miljøforvaltningen har imidlertid ment, at så stort et anlæg binder kommunen op på forbrænding af affald i mange år frem og vil stå i vejen for udvikling af andre løsninger med bedre ressourceudnyttelse.

Men med SF's drejning er der nu lagt op til en ny beslutning. Men formand for SF i København Jens Mandrup Rasmussen afviser over for Politiken, at der skulle være tale om en udvidelse - mere om status quo, men vil ikke referere fra de forhandlinger, der er i gang.

 

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/sf-vakler-i-modstand-mod-store-ovne