DK Nyt

SF vælter Stougaard

Stort flertal vil have den tidligere formand til at forlade sin post som formand for børne- og ungeudvalget i Roskilde
KORT NYT5. JUN 2012 13.01

ROSKILDE: SF i Roskilde vil nu vælte den tidligere partileder Henrik Stougaard fra posten som formand for børne- og ungeudvalget. Formelt set er det udvalget selv, der vælger sin formand, men SF har fået støtte fra alle partierne – undtagen Stougaard selv og hans nye parti Enhedslisten – til i stedet at vælge Mette Truesen som ny formand.

- Denne post tilhører SF ifølge den konstitueringsaftale, der blev indgået efter sidste valg. Det respekterer de øvrige partier naturligvis også, efter at vi har taget sagen op, siger partiets nye gruppeformand, Jan Bjergskov til Roskilde Avis. SF vil ikke røre ved Stougaards plads som viceborgmester: Det er mest en kransekagefigur, der ikke giver nogen politisk indflydelse, forklarer SF's nye leder.

Gennem mere end 20 år var Henrik Stougaard SF's politiske leder i byrådet. Derfor fik han posten som udvalgsformand i det indflydelsesrige udvalg, da partiet efter valget i 2009 blev det næststørste i byrådet og sikrede et solidt 'rødt flertal' sammen med Socialdemokraterne og Radikale. Efter en periode i modvind inden for SF, forlod han partiet og var løsgænger i en periode, indtil han for kort tid siden meddelte, at han skifter til Enhedslisten på landsplan, mens han i Roskilde Byråd har været afventende.

Formandsskiftet ventes gennemført på det kommende møde i børne- ungeudvalget.

tsp

https://www.dknyt.dkartikel/sf-vaelter-stougaard