SF: Regeringens manglende initiativ bremser væksten i yderområder

- Det er vanvittigt, at regeringen ikke har søgt om EU-midler til bredbåndsudbygning i yderområderne, mener kommunalordfører Flemming Bonne (SF)
19. FEB 2010 12.46

FOLKETINGET:- En hurtig internetforbindelse er jo en helt grundlæggende forudsætning for, at både virksomheder og almindelige danskere vil slå sig ned i Danmarks udkantskommuner og landdistrikter, siger Flemming Bonne.

Regeringens manglende initiativ vil føre til, at væksten i udkantskommunernes kvæles, frygter SF's kommunalordfører Flemming Bonne, som i et nyt regionalpolitisk udspil foreslår, at alle danskere skal sikres en solid internetforbindelse.

SF er lige nu på vej med et nyt regionalpolitisk udspil, der indeholder over 50 konkrete forslag til, hvordan der kan skabes mere vækst i yderområderne. Og her spiller højhastighed på Internettet en stor rolle for fremtiden i det ydre Danmark.

- SF vil sikre, at alle får en solid internetforbindelse - uanset hvor i Danmark de bor. Det bør være en ret på linie med kloakker, elektricitet, vand og telefon, understreger Flemming Bonne.

- Det er sørgeligt at opleve, hvordan regeringen udviser total ligegyldighed og manglende engagement i Danmarks yderområder. En arbejdsplads kan fx slet ikke fungere, hvis der ikke er mulighed for at sende informationer hurtigt over nettet. Uden at sikre en ordentlig internetforbindelse i yderområderne tvinger regeringen danskerne til at søge ind mod byen - og det har alvorlige konsekvenser for væksten i udkantsområderne.

tj

 

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/sf-regeringens-manglende-initiativ-bremser-vaeksten-i-yderomraader