DK Nyt

SF i Randers vil have partiet ud af skatteaftalen

SF's lokalafdeling i Randers mener, at landsledelsen bør bryde aftalen. Det blev dog afvist på et krisemøde i ledelsen i går aftes
24. JUN 2012 20.36

RANDERS: Aftalen – der fredag aften blev indgået mellem Regeringen og V og K – er ganske enkelt for asocial, mener SF'erne i Randers, som er klar til at betale prisen for at bryde forliget.

- Det er ikke SF-politik at sende regningen for krisen til de arbejdsløse. Slet ikke. Det ligger faktisk så langt fra vores politik, at jeg mener, vi er nødt til at træde ud af forliget, siger Alice Mølbæk, formand for SF i Randers.

Og hun står ikke alene med den holdning. Faktisk er hele lokalafdelingens bestyrelse så utilfreds, at den er klar til at ofre SF's plads i regeringen. Sådan besluttede den lokale bestyrelse på et ekstraordinært møde i weekenden.

- Hvis vi ikke kan træde ud af forliget, uden vi også træder ud af regeringen, er vi klar til at betale den pris.

Skriver til ledelsen

Derfor får medlemmerne af SF's landsledelse nu et brev fra Randers-afdelingen, som vil have landsledelsen til at trække SF ud af forliget. Og hvis ledelsen ikke vil det, mener SF'erne i Randers, at der er brug for et ekstraordinært landsmøde.

- Det her ligger simpelthen for langt fra den politik, som et stort flertal vedtog på sidste landsmøde. Derfor mener vi ikke, at ledelsen kan køre den her linje uden opbakning fra et nyt landsmøde, siger Alice Mølbæk.

SF gik til valg på en rød politik, og det forpligter, mener de randrusianske folkesocialister.

- Det duer ikke, at regeringen gambler med sit parlamentariske grundlag. Det er for dumt.

SF's byrådsmedlem i Randers, Kasper Fuhr Christensen, synger også med på bestyrelsens kritiske vers.

- Det pisser mig af, at regningen for bankernes finanskrise havner hos dem, der har mindst skyld i krisen. De rudekuverter burde i stedet sendes til de banker og smarte spekulanter, som har skabt krisen, siger han.

Søndag aften holdt landsledelsen i SF et krisemøde ovenpå weekendens skatteaftale. Her udtrykte partiet i en fælles udtalelse, at man hellere havde set en aftale med Enhedslisten og deler baglandets bekymringer i dele af skattereformen. Dog var kun ét medlem af landsledelsen fortsat imod udtalelsen ved krisemødet.

https://www.dknyt.dkartikel/sf-i-randers-vil-have-partiet-ud-af-skatteaftalen