DK Nyt
Seks kommuner rykker op på skalaen for nye smittede

Corona:
Seks kommuner rykker op på skalaen for nye smittede

En færre indlagt siden i går, uændret antal dødsfald.
14. JUL 2020 14.52
TEMA: Corona

Efter at corona-danmarkskortet i sidste uge kun viste kommuner med enten ingen smittede de seneste syv dage eller den laveste forekomst på 1-9 smittede pr. 100.000 indbyggere, er seks kommuner i denne uges opgørelse rykket op i næste smitteniveau med 10-19 smittede pr. 100.000 indbyggere. Men stadig med et flertal af kommuner helt uden nye tilfælde.

De seks kommuner, for hvem det er gået den forkerte vej, er Køge, Hvidovre, Vordingborg, Mariagerfjord, Rødovre og Brøndby.

Blandt kommunerne uden nye smittetilfælde bemærker man Odense, som indtil nu har været den kommune, der forhindrede at hele Fyn kunne blive farvet grå og smittefri på Statens Serum Instituts danmarkskort. Det er Fyn imidlertid stadig ikke, denne gang fordi Svendborg og Nyborg siden sidste uge har oplevet nogle tilfælde af coronasmitte.

På landsplan er antallet af indlagte faldet med en enkelt til 17 personer mod 18 i går, mens antallet af indlagte på intensivafdeling og i respirator er uændret henholdsvis seks og tre. Antallet af dødsfald blandt coronasmittede er opgjort til uændret 610.

Siden i går er 7.624 personer blevet testet, og 24 er konstateret smittede. 

 

https://www.dknyt.dkartikel/seks-kommuner-rykker-op-paa-skalaen-for-nye-smittede