Sæt sundheden i system

Sæt sundheden i system

Ny standard for sundhedsledelse skal gøre det lettere for virksomhederne og kommuner at sætte sundhedsaktiviteter i system og måle resultaterne
18. JAN 2011 13.21

Fri frugt, fitnessrum i kælderen eller rygestopkurser. Sundhedsfremme er populært på mange danske arbejdspladser, men det er ikke altid, de sunde initiativer er tænkt ind i en samlet sundhedspolitik.

En ny standard for sundhedsledelse, DS 10001, skal nu gøre det lettere for virksomhederne at arbejde systematisk med sundhed, så det ikke ender i spredte initiativer. Standard for sundhedsledelse udkom hos Dansk Standard i slutningen af 2010, oplyser Videncenter for Arbejdsmiljø på sin hjemmeside.

Stor interesse fra kommuner og personaleforeninger
I Dansk Standard oplever seniorkonsulent Lisbeth-Marie Grøndahl, at der er stor interesse for den nye standard.

- Siden nytår har jeg fået rigtig mange henvendelser fra kommuner og personaleforeninger, der gerne vil finde ud af, om den nye standard for sundhedsledelse er relevant for dem. Og det gode er, at den netop er udviklet, så fremgangsmåden kan tilpasses den enkelte virksomheds ønsker og behov, siger Lisbeth-Marie Grøndahl.

Idéen med en standard for sundhedsledelse er, at sundhedsfremme skal tænkes ind i virksomhedens årsplaner på samme måde som alle andre aktiviteter. Derfor lægger standarden op til, at virksomhederne skal oprette et sundhedsledelsesteam.

- Hvis det at implementere sundhed på arbejdspladsen virkelig skal batte noget, og der skal afsættes penge til sundhedsaktiviteter, skal ledelsen være med. Og de skal repræsenteres i et sundhedsledelsesteam, hvor der også sidder medarbejdere, siger Lisbeth-Marie Grøndahl, seniorkonsulent i Dansk Standard.

- Følger man den nye standard for sundhedsledelse, er det som en cyklus, der kører. Først planlægger man sundhedsaktiviteterne, så sætter man dem igang - og endelig evaluerer man. Præcis som man gør på så mange andre projekter, siger Lisbeth-Marie Grøndahl.

mou 

 

https://www.dknyt.dkartikel/saet-sundheden-i-system