DK Nyt

S-SF åben for at revidere på ghettolisten

Mens radikale ønsker helt at droppe listen, så er S-SF lydhør overfor at fjerne to af de tre kriterier for at stå på listen
KORT NYT12. OKT 2011 14.29

Direktør i det store boligselskab KAB, Jesper Nygård, har fremsat hård kritik af to af de tre kriterier, der i dag ligger til grund for den såkaldte ghettoliste. Står det til ham, så bør kriterierne om etnicitet og kriminalitet fjernes fra listen, fordi de savner mening. Og det synspunkt vækker en vis genklang i regeringen, fortæller Altinget.dk.

De Radikales nye boligordfører, Liv Holm Andersen, siger:
- Det ville være en klar forbedring at fjerne de to foreslåede kriterier, men jeg synes generelt, at man helt bør gå bort fra at lave ghettolisten. Jeg tror, at man ved at kalde områderne ghettoer, og dernæst oprette lister over dem, er med til at stigmatisere områderne og menneskerne, der bor i dem. 

S og SF er man også lydhør over for KAB's kritik af ghetto-kriterierne:
- Hvis der er en oplevelse af, at kriterierne er urimelige, så bør vi lytte til eksperterne. Der er ingen, der har en interesse i at stemple de her områder. Formålet er, at kriterierne skal vise, at der er nogle boligområder, der har store sociale udfordringer, og som vi så kan gøre en forskel for, siger SF's boligordfører, Özlem Cekic til Altinget.

Et lignende synspunkt indtager Socialdemokraternes boligordfører, Jan Johansen.

mou

 

https://www.dknyt.dkartikel/s-sf-aaben-for-at-revidere-paa-ghettolisten