DK Nyt

S- og SF-borgmestre: Løs trængselsproblem

Transportministeren samler borgmestre til konference om betalingsring mandag
KORT NYT2. DEC 2011 6.43

HOVEDSTADEN: 'Vores opfordring til regeringen er at droppe hastværket, lægge enhver plan om betalingsring på hylden og i stedet bruge tiden på at finde en løsning på trængselsproblemet i København, der ikke samtidigt skævvrider hele Sjælland', skriver Mette Touborg (SF), Marie Stærke (S) og Joy Mogensen (S), der leder henholdsvis Lejre, Køge og Roskilde Kommuner i et indlæg i Politiken..

Joy Mogensen siger til Politiken, at 'krisen i den kollektive trafik har nu vokset sig så stor, at jeg ikke længere tror på, at der på et par år kan etableres et billigt, lettilgængeligt og miljørigtigt alternativ'. Hun kalder det hastværk at planlægge et lovforslag allerede til marts, 'for det er umuligt hurtigt at realisere de tog og busser og pendlerparkeringsanlæg og andre investeringer, der skal til'.

Køges Marie Stærke peger på, at togene til og fra hendes kommune til tider er mere end overfyldte; togene er utidssvarende på grund af IC4-skandalen, og der er ikke p-pladser nok ved stationerne.

Transportminister Henri kDam Kristensen (S) samler mandag de involverede sjællandske borgmestre til konference om sagen. han mener, at netop ønsket om flere togafgange og p-pladser kalder på en betalingsring.

ka

 

https://www.dknyt.dkartikel/s-og-sf-borgmestre-loes-traengselsproblem