DK Nyt
S-folketingsmedlem vil tilbage til byrådspolitik
Jan Johansen (S) her på Christiansborg, som han nu har besluttet sig for at forlade efter næste valg.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

S-folketingsmedlem vil tilbage til byrådspolitik

Følg de seneste socialdemokratiske navnenyheder op til KV21 - fra Kerteminde, Samsø, Bornholm, Aabenraa og Billund.
29. APR 2021 9.28
TEMA: KV21

I Kerteminde har borgmesterpartiet Socialdemokratiet fået udsigt til at få en garvet folketingspolitiker ind i byrådsgruppen. Det er MF Jan Johansen, der ifølge Fyens Stiftstidende har besluttet ikke at stille op igen til Folketinget, men derimod vil søge opstilling til KV21 i Kerteminde. Han har tidligere siddet i kommunalbestyrelsen i Munkebo.

Umiddelbart kan den tidligere tillidsmand fra Lindø efter partireglerne ikke have mandat begge steder, så det bliver en sag for hovedbestyrelsen at overveje dispensation. Ved KV13 åbnede partiet så småt op for dobbeltmandater og tillod de to MF'er John Dyrby Paulsen og Torben Hansen lov til at stille op til byrådet i henholdsvis Slagelse og Randers.

Stedfortræder for Jan Johansen - hvis det kommer på tale - vil i øvrigt blive tidligere Nyborg-borgmester Erik Christensen (S).

Nu vi er ved Socialdemokratiet, så forlyder det fra Samsø, at borgmester siden KV13 Marcel Meijer (S) igen er sit partis spids. S har her 5 af 11 pladser i det lille byråd. 

Ud af bare 2.510 gyldige stemmer var der ved KV17 789 personlige til Meijer - foran Per Urban Olsen (K) med 297 og Henrik Holm Kjær (V) med 291, Ulla Holm (SF) med 182 og Mette Kramer fra Fælleslisten Samsø med 98 - det var i øvrigt for lidt til en plads.

Fra Bornholm skal det nævnes, at Claus Larsen-Jensen, der tabte slaget om at blive S-spids til nuværende borgmester Thomas Thors, ifølge TV2 Bornholm nu har besluttet sig for at stille op til byrådet, hvilket han åbenbart i første omgang ikke nødvendigvis havde tænkt sig. 

I Aabenraa har en markant S-politiker besluttet sig for at stoppe efter denne periode, skriver JydskeVestkysten. Det er 3F-konsulent Kim Brandt, som to gange forgæves har forsøgt at blive S-spids - og nu ikke længere vil bøvle med civilt arbejde i København og politisk arbejde i Aabenraa.

I Billund har byrådsveteran Ole Marcussen besluttet sig for at stoppe i byrådet efter fire valgperioder. JydskeVestkysten oplyser, at Marcussen, der først blev socialdemokrat i 2020, nu vil søge ind i regionsrådet. Han har tidligere repræsenteret SF og Borgerlisten.

Fra samme kommune ses et velkendt politisk efternavn - hvor lærer og tillidsmand Jannick Dam Kristensen ifølge JydskeVestkysten denne gang stiller op for S. Og ja, han er søn af Folketingets formand Henrik Dam Kristensen.

Her er Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup igen det socialdemokratiske bud på en ny borgmester efter Ib Kristensen (V), der stopper, mens Venstres egen spids er unge- og kulturudvalgsformand Stephanie Storbank. S har ni og V ti pladser ud af de 21.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

https://www.dknyt.dkartikel/s-folketingsmedlem-vil-tilbage-til-byraadspolitik