DK Nyt

S-byrødder i konflikt om betalingsring

Omegnen mener, at statsministeren løber fra et løfte om betalingsringen - København anklager omegnen for 'urealistiske krav'
KORT NYT19. DEC 2011 7.36

HOVEDSTADEN: Tre uger efter at have forladt aktiv kommunalpolitik vender Herlevs tidligere borgmester, Kjeld Hansen (S), tilbage med et hådt angreb på statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

- Aldrig havde jeg troet, at det skulle føles nødvendigt at skrive dette brev, men jeg er ikke bare skuffet - jeg er hamrende vred - når jeg nu kan erfare, at din transportminister har ladet alle forstå, at regeringen har besluttet, at betalingsringen skal lokaliseres i Københavns kommunegrænse, skriver Kjeld Hansen i følge Jyllands-Posten i et åbent brev.

Han mener, sammen med en række andre omegnsborgmestre, at regeringen løber fra et løfte om at placere betalingsringen i tilknytning til Ring 2 og ikke langs Københavns Kommunegrænse.

Kritikken fra omegnsborgmestrene går desuden på, at valgløfterne om en bedre og billigere kollektiv trafik skal indfries før man bygger en betalingsring.

Og det krav, mener socialdemokraterne i København, er urealistisk. Ikram Sarwar (S), medlem af Københavns Borgerrepræsentation pointerer, at det ikke er tid til at stille ultimative krav om, at man skal have investeret i kollektiv trafik, inden man starter betalingsringen.

lcl

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/s-byroedder-i-konflikt-om-betalingsring