Rygning forbudt - nu også i egen bil

Thisted Kommune gør klar til omfattende rygeforbud for 5.000 ansatte.

THISTED: Thisted Kommune skal være en røgfri arbejdsplads, og fremover skal kommunens 5.000 ansatte vænne sig til et rygeforbud, som også omfatter egen bil, skriver Nordjyske.

Sidste år i januar måned begyndte social- og sundhedsudvalget de indledende øvelser med at gøre Thisted Kommune røgfri, da kommunen kom med i partnerskabet Røgfri Fremtid. 

Nu går kommunen et skridt videre, da man ønsker røgfri arbejdstid og røgfrie kommunale matrikler. Det betyder, at ingen ansatte i kommunen må ryge i arbejdstiden. Det gælder både indendørs, udendørs, i borgeres hjem, i tjenestebiler, i egen bil, på kommunens matrikler og udenfor kommunens matrikler.

I udkastet til de nye retningslinjer, som siden efteråret har været sendt i høring hos de enkelte medarbejderudvalg, står der endvidere, at det ikke skal være tilladt, at ansatte på flekstid flekser ud for at ryge. Kun ansatte, der i henhold til deres overenskomst selv betaler frokostpause må ryge - dog kun i den selvbetalte frokostpause. Og det skal være udenfor kommunens matrikler og materiel.

Flere og flere kommuner indfører røgfri arbejdstid, og ifølge Kræftens Bekæmpelse har 24 kommuner allerede gjort det, og ni er på vej.

MG

 

https://www.dknyt.dkartikel/rygning-forbudt-nu-ogs-i-egen-bil