DK Nyt

Rudersdal opdager fejl og tilbagebetaler fem mio. kr.

En fejl i beregningsgrundlaget for opkrævning af servicepakker betyder, at der er penge til gode for ca. 800 beboere på plejecentre.
17. JUN 2021 6.24

RUDERSDAL: Ca. 800 beboere på plejecentrene i Rudersdal kan se frem til at dele i alt knap fem mio. kr., som kommunen har opkrævet for meget for de såkaldte servicepakker. Det oplyser kommunen selv.

Det er også kommunen selv, der har opdaget fejlen. Det skyldes, at det hidtidige beregningsgrundlag for servicepakker formentlig var fejlbehæftet. Servicepakkerne omfatter borgernes egenbetaling for kost, rengøringsartikler, vinduespudsning, linnedservice og tøjvask.

Det drejer sig om ca. 860 nuværende og tidligere beboere, som i gennemsnit har 6.000 kr. til gode, mens det maksimale tilbagebetalingsbeløb er omkring 11.000 kr. Den for høje opkrævning er sket i perioden juni 2017-juni 2020.

- Selvfølgelig er det ærgerligt, at der er konstateret fejl i vores opkrævninger til plejecenterbeboerne. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at beklage det. Jeg vil dog tillade mig navnlig at se på det positive og glæde mig over, at forvaltningen selv konstaterede fejlen, og at vi nu har mulighed for at gøre skaden god igen, siger formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Birgitte Schjerning Povlsen (K).

Hun henviser til, at det var kommunen selv, der bad revisionsfirmaet BDO gennemgå området for at afdække, om der var fejl i opkrævningen. Taksterne for 2021 er vurderet til at være retvisende.

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/rudersdal-opdager-fejl-og-tilbagebetaler-fem-mio-kr