DK Nyt
Rotary vil hjælpe unge tilbage på rette spor

Rotary vil hjælpe unge tilbage på rette spor

Gladsaxe Kommune og erhvervsnetværket Rotary hjælper i fællesskab unge med problemer. Idéen skal spredes til resten af landet

HOVEDSTADEN: Med Stine Bosses vandreture på den spanske Camino med en lille flok unge med en belastet bagage som forbillede har København-Langelinie Rotary Klub sammen med SSP i Gladsaxe gennemført et projekt, som har givet tre unge en ny chance for at komme på rette spor i livet.

Nu skal ideen spredes til resten af landet.

Rotary-klubben havde tidligere overværet et foredrag af SSP i Gladsaxe. Foredraget handlede om den tidligere Tryg-direktør Stine Bosses Camino-vandretur med en flok unge. Og et sådant projekt mente Rotary-klubben lå lige til højrebenet for dem, og de tog derfor kontakt til SSP i Gladsaxe og foreslog dem et samarbejde om en tur for nogle udvalgte unge.

- Lyset for enden af tunnelen skulle være et job, en læreplads eller en uddannelsesplads, og heldigvis var der lynhurtigt nogle af vores medlemmer, der tilbød at de gerne ville tage sådan et ungt menneske ind i deres virksomhed, fortæller Andreas Toft Fensvig, vicepræsident i København-Langelinie Rotary Klub.

I august 2011 var planlægning og finansiering på plads og projektet kunne starte med tre drenge og en repræsentant for SSP i Gladsaxe.

Herretur med vabler og søsyge
SSP-gruppen og medlemmer fra Rotary-klubben vandrede i tre dage langs Götakanalen. Trods vabler og andre strabadser gennemførte alle i sej stil. Bagefter kom de unge om bord på et skib i Göteborg. Sejlturen måtte dog afkortes på grund af for voldsomt vejr. Det blev en rigtig 'herretur' og et par blev søsyge. Men alle klarede strabadserne uden at klynke.

- Det var en tur, hvor vi fik knyttet nogle stærke bånd til de unge. De unge er efter hjemkomsten startet i tre forskellige virksomheder, og de har efter endt prøvetid alle fået en lærekontrakt. Og tilbagemeldingerne fra virksomhederne omkring de unge har været særdeles positive, fortæller Morten Fuglsang, der har repræsenteret SSP i Gladsaxe i projektet.

Alle har glæde af projektet
- Projektet har hjulpet de unge mennesker og været en god oplevelse for vores klub. Som Rotary-klub har vi et stort netværk i erhvervslivet, som jeg syntes det er naturligt at vi bruger til at hjælpe sårbare unge på vej. Samtidig har SSP-netværket i kommunerne kontakt med de unge og masser af erfaring i, hvad der skal til for at rykke dem, siger klubbens præsident Jette Sandel.

Klubben arbejder på at få udbredt ideen til andre Rotary-klubber og NGO'ere. Og det bakkes op af SSP i Gladsaxe.

- Der er mange unge rundt omkring, der har brug for en ny chance. Rotary-klubben har været en god samarbejdspartner. Kan man i SSP arbejdet gøre brug af Rotary-klubbernes stærke ressourcer og deres store netværk i erhvervslivet, så vil man kunne give mange unge en ny chance, siger Morten Fuglsang.

krn

 

https://www.dknyt.dkartikel/rotary-vil-hjaelpe-unge-tilbage-paa-rette-spor