DK Nyt
Roskilde vinder pris for mentorkorps

Roskilde vinder pris for mentorkorps

Roskildes succes med at lade voksne mentorer hjælpe kriminalitetstruede unge har vundet årets Kriminalpræventive Pris.
27. MAR 2012 14.48

ROSKILDE: I dag modtog Roskilde Den Kriminalpræventive Pris 2012 for sit arbejde med voksne mentorer for unge, der risikerer at blive kriminelle.

- Den Kriminalpræventive Pris er en flot anerkendelse af vores arbejde med at forbygge kriminalitet ved, at voksne frivillige går ind og påtager sig en vigtig rolle som hjælpere for de unge, der risikerer at havne i en kriminel løbebane. Så jeg er ikke den reelle prismodtager. Jeg tager imod den på vegne af de frivillige mentorer, som fortjener hele æren, og den vil jeg gerne give videre til dem, siger borgmester Joy Mogensen (S), der også roser de kommunale medarbejdere, som yder en stor indsats i samarbejdet med mentorerne.

Undgår at blive en 'sag'
Mentorprojektet i Roskilde har eksisteret siden foråret 2010. Projektet er en af de indsatser, som kommunen har sat i gang for at yde en tidlig og kriminalitetsforebyggende indsats over for børn og unge. I projektet møder et korps af frivillige mentorer kriminalitetstruede 13-18-årige i øjenhøjde, fordi der er tale om frivillige voksne, og ikke sagsbehandlere fra det kommunale system.

- I vores projekt matcher vi en kriminalitetstruet ung med en frivillig mentor for at undgå, at den unge bliver en 'sag' i systemet. Det er en ny form for samarbejde, hvor netop medarbejdernes måde at arbejde på plus indsatsen fra de frivillige mentorer har givet et bemærkelsesværdigt resultat for de unge. Og det er jo dem, det først og fremmest handler om, siger Joy Mogensen.

Prisen uddeles af det Kriminalpræventive Råd, hvis formål er at forebygge kriminalitet og skabe et tryggere samfund. Prisen blev uddelt af justitsminister Morten Bødskov på Den Kriminalpræventive Dag.

Roskilde vandt prisen i tæt opløb med tre projekter fra Køge, Aalborg og Bornholm. Mentor-projektet er støttet af Bikubenfonden.

srl

Foto: Flickr

 

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/roskilde-vinder-pris-for-mentorkorps