DK Nyt
Roskilde styrker indsats for hjerneskadede

Roskilde styrker indsats for hjerneskadede

Roskilde har fået to mio. kr. fra Sundhedsministeriet til at forbedre indsatsen for borgere, som har fået en hjerneskade
11. APR 2012 12.07

ROSKILDE: Roskilde styrker genoptræning og rehabilitering af borgere, som har fået en hjerneskade. Det sker efter, at kommunen har fået bevilget to mio. kr. fra Sundhedsministeriet til indsatsen.

Borgerne vil mærke effekten ved, at både genoptræning og rehabilitering bliver forbedret. Det drejer sig om fysisk genoptræning, som varetages i Træningsafsnittet, træning af sociale og sproglige funktioner af Hjemmevejlederteamet samt støtte til tilbagevenden til arbejdsmarkedet fra Jobcentret.

Foruden hjerneskadekoordinatoren har Roskilde også et hjerneskadeteam med fagpersoner fra alle forvaltninger, så borgerne får en samlet løsning. Disse funktioner bliver også styrket for at give bedre hjælp i de ofte langvarige forløb.

FAKTA
I Roskilde Kommune får cirka 150 personer en hjerneskade hvert år. De hyppigste årsager er blodprop eller hjerneblødning eller slag mod hovedet f.eks. i forbindelse med trafikulykke, vold eller fald. Genoptræning og rehabilitering efter en hjerneskade foregår primært i kommunen. Og det er ofte meget langstrakte og komplicerede forløb, som involverer mange fagpersoner og instanser.

srl

Foto: Flickr

 

https://www.dknyt.dkartikel/roskilde-styrker-indsats-for-hjerneskadede