DK Nyt
Robust budget i Odsherred skal skabe vækst

Robust budget i Odsherred skal skabe vækst

BUDGET 2012 Kommunen har nu kassebeholdning over 140 mio. kr. og vil søge ministeriet om at komme væk fra at være under administration
12. OKT 2011 9.37

ODSHERRED: Odsherred Kommune er efter år med likviditetsunderskud en stærk og sund økonomi. Budget 2012 rummer afvikling af gammel skattegæld, en rekordstor vækstpakke på 78 mio. kr. og flere nye udviklingsinitiativer.

Med Jeppe Aakjærs 'Skuld gammelt venskab rent forgå' som åbningssang vedtog et komplet enigt Odsherred Byråd tirsdag den 11. oktober kommunens 2012-budget med uændret skat og grundskyld, et rekordstort anlægsbudget på 78 mio. kr. og en stribe udviklingsinitiativer, oplyser kommunen.

Et år før aftalen med Indenrigs- og Sundhedsministeriet fra oktober 2008 udløber, er kommunen stærkt på vej ud af at være 'under administration'.
Fra et minus i kassebeholdningen, udgør den i dag i gennemsnit over 140 mio. kr., og borgmester Thomas Adelskov, S, vil på næste økonomiudvalgsmøde foreslå, at kommunen søger ministeriet om at komme ud af aftalen og dermed væk fra, hvad han kalder 'den sorte liste'.

I budget 2012 er afsat penge til efterudannelse af lærere og ansatte i dagtilbud, øget normering på plejecentrene, bedre indsats i socialpsykiatrien og i Sundhedscentrets genoptræningstilbud samt på ungdomshus og -klubområdet.

Renovering og asfalt
Borgmester Thomas Adelskov, S, sagde, at aftalen mellem KL og regering fortsat betyder stram økonomi i kommunerne, og at Odsherred lever op til aftalen, som indebærer en negativ vækst på minus 1,5 pct. i budgetudviklingen fra 2011 til 2012.

Blandt andet som følge af afdrag af skattegælden fra 2009 på 50 mio. kr. som følge af selvbudgettering samt en effektiviseringspakke på knap 30 mio. kr.

78 mio. kr. er afsat på anlægsbudgettet som en 'vækstpakke' med forventning om, at det både skaber lære- og arbejdspladser hos de lokale håndværkere og dermed fylder ordrebøgerne i en tid med fortsat lavvækst.

Beløbets udmøntning skal nærmere aftales mellem de seks politiske partier i byrådet inden 15. november 2011. Forventningen er, at anlægspengene går til renovering af skoler og og daginstitutioner, klima - og energiindsatser på genbrugspladser, plejecentre og asfalt på vejene.

 

https://www.dknyt.dkartikel/robust-budget-i-odsherred-skal-skabe-vaekst