Robot-støvsugere på plejecentre undersøges

Støvsugning tager tid og er fysisk krævende. Nu skal et nyt projekt i fire kommuner foretage en systematisk vurdering af, hvor meget robotstøvsugere kan aflaste personalet på plejecentre

Social- og sundhedspersonale bruger i dag lang tid på at støvsuge beboernes hjem på plejecentre, og de mange støvsugninger er fysisk krævende for personalet. Nu vil et nyt projekt undersøge, hvor stor gevinsten er ved at anvende robotstøvsugere til den slags arbejde, og hvilke forberedelser det kræver at indføre dem.

- Vi ved, at netop støvsugning er en markant belastning for mange ansatte, så nu vil vi afdække, hvad robotstøvsugere betyder for arbejdsprocessen og hvilken effekt det har på arbejdsmiljøet. Kort sagt vil vi finde ud af, hvad der er op og ned i forhold til den form for teknologi, siger gruppekoordinator på Teknologisk Institut, Troels Vilms Pedersen.

Det er Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi, der står for projektet i samarbejde med Servicestyrelsen. Projektet er blevet støttet med 4,5 mio. kr. af Fonden for Anvendt Borgernær Teknologi.

Fire kommuner deltager i projektet; Norddjurs, Århus, Horsens og Høje Taastrup. Projektet forventes afsluttet i sensommeren 2011.

mou

Læs mere om robotter i arbejdslivet

https://www.dknyt.dkartikel/robot-stoevsugere-paa-plejecentre-undersoeges