DK Nyt
Ringkøbing-Skjern underskriver EU’s Borgmesteraftale

Ringkøbing-Skjern underskriver EU’s Borgmesteraftale

Forpligtiger sig dermed til at overgå EU's mål om at reducere områdets CO2-udslip med 20 procent i 2020

Fredag den 10. juni underskriver Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester Iver Enevoldsen (V) EU's Borgmesteraftale. Det sker ved et officielt arrangement på torvet i Ringkøbing. Det betyder, at kommunen så er forpligtet til at overgå EU's mål om at reducere områdets CO2-udslip med 20 procent i 2020.

- Vi har allerede en meget ambitiøs vision om at blive 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i 2020. Derfor er det kun naturligt, at vi også underskriver Borgmesteraftalen, siger Iver Enevoldsen.

Ringkøbing-Skjerns projekt for vedvarende energi, Energi2020, har for nylig fået kommunen nomineret til titlen som Nordisk Energikommune.

- Det er en stor cadeau til det store arbejde, der udføres på alle fronter i kommunen. Vi skal i 2020 producere lige så meget vedvarende energi som borgere, virksomheder og organisationer i kommunen forbruger tilsammen, og det forudsætter at vi gør brug af den nyeste viden på området, siger Iver Enevoldsen.

Med Borgmesteraftalen får Ringkøbing-Skjern mulighed for at fremvise kommunens klima- og energiplaner nationalt som internationalt. Dermed åbnes døren for at trække på erfaringer fra hele EU.

Borgmesteraftalen er i dag underskrevet af 2.690 europæiske borgmestre. Ringkøbing-Skjern er den anden midt- og vestjyske kommune, der underskriver aftalen.

mou

https://www.dknyt.dkartikel/ringkoebing-skjern-underskriver-eu-s-borgmesteraftale