DK Nyt

Rift om kommunale elevpladser i Horsens

Modne ansøgere skifter fag til fordel for en kontoruddannelse.

HORSENS: Horsens Kommune har netop ansat et nyt hold administrationselever til den toårige kontoruddannelse. Henover foråret og sommeren lagde knap 300 elever billet ind på fem stillinger. Blandt dem var der særligt mange modne ansøgere med andre fag i bagagen, oplyser kommunen.

For eksempel pædagoger, butiksassistenter og sosuassistenter, som ønsker at forlade deres nuværende job til fordel for administrative udfordringer i den kommunale verden.

Nyt_Lene_Marie_Ibsen

- Vi modtager altid mange ansøgninger fra vidt forskellige mennesker, aldersgrupper og geografiske steder, men i år har vi oplevet særligt mange modne ansøgere over 25 år, som vil over i et andet fag. Årsagerne er bredt sagt, at de ønsker flere forskellige indholdsrige opgaver, og dem får de hos os, fortæller Rikke Mølgaard, der har ansvar for administrationsuddannelsen i Horsens Kommune.

- Min erfaring er, at mange gerne vil det her brancheskifte i en moden alder for at være sikker på fremover at kunne holde til sit job, siger Lene Marie Ibsen, der som 43-årig kastede sig ud i en ny uddannelse.

Hun er en af de elever, som blev færdiguddannet i august, arbejder for øjeblikket i et vikariat i Løn- og Personaleservice og vil meget gerne blive i det kommunale. Ikke mindst på grund af alle de muligheder, jobbet åbner op for, herunder videreuddannelse.

- Jeg har tidligere arbejdet i butiksfaget - de seneste otte år som leder - men da det er en fysisk opslidende branche at arbejde i, ledte jeg efter noget mere udviklende og holdbart. I starten var det dog lidt grænseoverskridende at starte på skolebænken, fordi jeg følte mig usikker på mine it-kompetencer. Men jeg kom efter det. Siden har jeg lært en masse af de unge om bl.a. arbejdsprocesser, og så har jeg måske også givet lidt igen med erfaringer om samfundsforhold og politik. Alt i alt har aldersforskellen skabt nogle gode debatter, mener hun.

Ud over de fem nye elever er der for øjeblikket ansat seks kontorelever i Horsens Kommune.

ka

 

https://www.dknyt.dkartikel/rift-om-kommunale-elevpladser-i-horsens