DK Nyt

Rejserestriktioner får DFDS til at lægge Oslo-færge på land

KORT NYT29. OKT 2020 13.50
TEMA: Corona

Rederiet DFDS har besluttet at lægge den ene af sine to passagerfærger, der sejler mellem Norge og Danmark, på land fra 2. november pga. rejserestriktioner. Det oplyser DFDS i en meddelelse. Ændringen betyder, at der vil være afgang hver anden dag fra hver af de tre havne København, Frederikshavn og Oslo. Normalt er der en daglig afgang.

Norske karantæneregler og et stigende smittetryk resulterer i langt færre rejsende om bord på færgerne end normalt, fortæller Kasper Moos, der er passagerdirektør hos DFDS. Dog er der fragt og nogle passagerer tilbage, der får selskabet til at vurdere, at der stadig er behov for at sejle med et enkelt skib.

Det er færgen Crown Seaways, som i første omgang er lagt på land frem til vinterferien i midten af februar. 20 tjenere står til at miste jobbet på grund af beslutningen om at lægge den ene færge på land. Antallet kan ifølge DFDS begrænses til 20, fordi det efter aftale med fagforeninger er muligt at reducere arbejdstiden og lønnen og overflytte ansatte til andre funktioner.

Ritzau / ibs

https://www.dknyt.dkartikel/rejserestriktioner-faar-dfds-til-at-laegge-oslo-faerge-paa-land