DK Nyt

Rejsehold mod sygefravær - nu også med coronatilbud

Offentlige arbejdspladser kan få gratis hjælp til at få de ansatte godt tilbage efter coronakrisen.

Siden januar har offentlige arbejdspladser kunnet få hjælp fra et rejsehold fra Beskæftigelsesministeriet til at nedbringe deres sygefravær. Nu udvider rejseholdet med et særligt forløb, der sætter fokus på at få medarbejderne godt tilbage efter coronakrisen. Det oplyser Arbejdstilsynet.

Konkret tilbyder rejseholdet at gennemføre et temamøde på arbejdspladsen, hvor medarbejdere og ledere sætter fokus på, hvad man skal være opmærksom på i lyset af corona-krisen, hvad arbejdspladsen har lært undervejs, og hvad den vil tage med videre for at fastholde og styrke det gode arbejdsfællesskab.

- Mange ting er forandret i løbet af de seneste tre måneder, og det kan betyde nye udfordringer med arbejdsmiljøet og dermed også sygefraværet. Det vil vi gerne hjælpe arbejdspladserne med at håndtere, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Gratis forløb

Rejseholdet opstod som del af en aftale for halvandet år siden mellem den daværende regering, KL og Danske Regioner om at sætte ind mod sygefraværet i det offentlige.

Siden januar har offentlige arbejdspladser kunnet få gratis forløb med rejseholdet, ligesom man kan ringe til rejseholdets hotline og få sparring om udfordringer med sygefravær og de forandringer, som kommer i kølvandet på den nye corona-situation.

Lige nu er rejseholdet i gang med over 30 arbejdspladsforløb på offentlige arbejdspladser over hele landet, og der er plads til flere, oplyser Arbejdstilsynet. Der er afsat en pulje på 100 mio. kr., de første 50 er blevet tildelt, og den anden halvdel ventes udmeldt inden længe.

Ud over rejseholdet har alle arbejdspladser adgang til en række handlingspakker på hjemmesiden sygefravær.dk. I pakkerne indgår nogle af de bedste redskaber til at forebygge og håndtere sygefravær samt til at hjælpe sygemeldte godt tilbage til jobbet.

ak

Læs mere om rejseholdet hos Beskæftigelsesministeriet.

 

https://www.dknyt.dkartikel/rejsehold-mod-sygefravaer-nu-ogsaa-med-coronatilbud