Regler forsinker beredskabet - kan koste liv

KORT NYT7. DEC 2019 9.49

NORDFYN: Det kolde vejr har i disse dage lagt den populære turiststrand Hasmark Strand på Nordfyn næsten øde hen. Og det er der en vis lettelse forbundet med hos Falck og Beredskab Fyn. De har i årevis haft problemer med at komme nødstedte til undsætning med deres redningsbåd, fordi der ikke er etableret et såkaldt slæbested på stranden. I 2015 fik Nordfyns Kommune alligevel nej fra Vejdirektoratet til at etablere det, på trods af at båden ikke kan køres over det løse sand og ud i vandet, skriver TV2 Fyn.

Derfor er redderne nødt til at tage en omvej, der tager 46 minutter frem for de 11, som det tager at køre direkte fra stationen i Otterup til Hasmark Strand. Og det er stadig til stor frustration for redningsmandskabet. Men fra Kystdirektoratet, der behandlede ansøgningen, lød det, at etablering af et slæbested i princippet kunne sidestilles med et sommerhus- eller hotelbyggeri.

- Konsekvensen er, at der er nogle borgere, der ikke kan blive hjulpet så hurtigt, som vi ønsker. I yderste konsekvens kan det koste liv, siger borgmesteren i Nordfyns Kommune, Morten Andersen (V), til TV 2 Fyn, som håber, at Kystdirektoratet vil se mere positivt på kommunens nye ansøgning, som man i øjeblikket afventer svar på.

MG

https://www.dknyt.dkartikel/regler-forsinker-beredskabet-kan-koste-liv