Regionerne afviser Lars Løkke: Vi tager ansvar, også i modvind

SYGEHUSFYRINGER Regionerne lever op til deres ansvar, nemlig at drive og udvikle det danske sundhedsvæsen inden for den økonomiske ramme, der er tildelt af regeringen, lyder svaret fra Danske Regioner
21. JAN 2010 6.36

- Vi lever op til det ansvar som er vores - at drive og udvikle det danske sundhedsvæsen. Ansvaret omfatter også at overholde den økonomiske ramme, vi har fået tildelt af regeringen. Det er det, vi ser nogle uhensigtsmæssige konsekvenser af i disse dage, siger Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner.

- Men det er så efterfølgende grotesk at opleve, at når vi påtager os et samfundsøkonomisk ansvar - i øvrigt i en situation, hvor alle er enige om at riget fattes penge - så er automatreaktionen, at vi skal nedlægges, siger formanden med henvisning til statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) udtatelser i går i Folketingets spørgetid.

Udgifterne til sundhedsvæsenet stiger, fordi befolkningen presser på for flere og bedre sundhedsydelser, befolkningen bliver ældre og udgifterne til ny og bedre medicin stiger og stiger.

Bent Hansen understreger, at regionerne selvfølgelig skal gøre alt, hvad der står i deres magt for at undgå at komme i den situation, som de er i her og nu, hvor de skal tilpasse budgetterne i forhold til de indgåede aftaler med det resultat, at der desværre forekommer afskedigelser.

- Jeg har med stor interesse noteret mig de respektive organisationers forslag til forbedringer af rammevilkårene for sundhedssystemet.

- Vi har igennem en årrække i de årlige økonomiforhandlinger bedt regeringen om større mulighed for at styre økonomien. Det styringsregime, som vi har i dag, har fordele, men gør det også vanskeligere at styre økonomien. Jeg synes derfor, vi skal bruge forårets økonomiaftaledrøftelser til at kigge på, om vi kan ændre nogle af vores styringsredskaber, slutter Bent Hansen.

Læs mere:

 

https://www.dknyt.dkartikel/regionerne-afviser-lars-loekke-vi-tager-ansvar-ogsaa-i-modvind